Hatırlanacağı gibi daha önce kardeşlik protokolü imzalayan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç birlikte “Kültürlerin Buluşması Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali” Şalpazarı Atatürk İlk ve Orta Okulu bahçesinde yapıldı.

Nevşehir Ürgüp’e bağlı Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ile Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı.. Üzümler ve Pekmez Kapadokya Ortahisar’dan, Etli Pilav ve Ayran İkramı Şalpazarı’dan ’ sloganıyla bu kez Trabzon Şalpazarı’nda muhteşem bir festival düzenlendi.

Temsili Pekmez Kaynatıldı

Şalpazarı’nda bu gün 1. Bağ Bozumu Üzüm ve Pekmez kültürünün tanıtımı için sabahın erken saatlerinde Şalpazarı merkezine gelen Nevşehirin Ürgüp Ortahisar yöresel bayanlarının pekmez tavalarını hazırlayarak getirdikleri üzümleri de sarı çizmelerle çuvalların içerisinde çiğneyerek suyunu çıkardılar ardından da yöresel bayanların üç saat boyunca savurark pişirdikleri pekmezin koyu ve acısını almak için üzüm toprağından kattılar ve gelen konukların masasına koyarak onlara ikramda bulundular.

Kalabalık Festival Alanına Sığmadı

Şalpazarı’nda 1. düzenlenen bağ bozumu ve pekmez festivaline katılımın yoğun olması nedeniyle kalabalık festival alanına sığmayarak sokaklara taştı.

Düzenlenen festivale; Trabzon Milletvekili Salih Cora, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet metin Genç, Nevşehir Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Çoşkun Yılmaz, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Eynesil Belediye Başkanı, Çoşkun Somuncuoğlu, Doğankent Belediye Başkanı Haşim İskender, Şalpazarı belediyesi ve Nevşehir Oartahisar belediyesi meclis üyeleri, İlçe siyasi parti başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.