Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şalpazarı Belediyesinin ev sahipliğinde Turizm Haftası programı kapsamında Şalpazarı ilçesinin Acısu mevkinde 2018 Trabzon turizm sezonu açılışı ve Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinliği gerçekleştirildi.

Sunumunu Sayvançatak Köyü Dernek Başkanı Erol Yanık ‘ın yaptığı Acısu Hıdırellez ve Bahar Şenliği saat 10:00da başladı.

Şalpazarı Belediyesinin daveti üzerine çevre ilçe Belediye başkanları ve dernek başkanları organizasyona renk kattılar. Şenlikte ayrıca kültürel ve yöresel boyutlar ön plana çıktı. Şenlik kapsamında yayla göçü, yöresel halk oyunları, yöresel el sanatları,  yöresel yemek ikramları; keşkek,  patates, turşu, yağlı bişi, un helvası, yayık ayranı gibi ilçe kültürünün sergilenen stantlar açıldı

Ayrıca şenliğe katılanlara Ziraat Odası ve Şalpazarı Orman İşletmesi tarafından Karayemiş ve Ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Şalpazarı Acısu Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı Şenliğinde otçu göçü canlandırıldı.

Yöresel Kıyafetli Çepni bayanları, hayvanları süsleyerek Acısu Hıdırellez ve Bahar Şenliğinde Yayla göçü  canlandırıldı, otçu yörüyüşü eşliğinde gerçekleşen Yayla göçü canlandırılması beğeni ve ilgi odağı oldu.

Şalpazarı Acısu Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı Şenliğinde, Şalpazarı Şehit ve Gaziler Kitabının ikinci imza günü düzenlenlendi.

Doğancı Köyü Kız Forklör ekibi Ağasar Ateşi Acısu Hıdırellez ve Bahar Şenliğinde sahne aldı. Ağasar Ateşi Acısu’ da yoğun ilgi gördü.

Belediye Başkanı Refik Kurukız, İl Kültür ve Turizm Müdür Yrd. Feyhan Kurnaz Kaymakam Murat Beşikci ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu birer konuşma yaptılar.

Şenlikte konuşan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Ağasar’ın belediye başkanı olmaktan, Orta Asya’dan günümüze, Oğuz Türklerinin, Çepni boyu olan halkına hizmet etmekten mutluyum, gururluyum.  Biz burada Çepnilerin Orta Asya’dan günümüze taşıdıkları folklorunu, giyimini, el sanatlarını, yayla göçünü, keşkeğini, yağlı pişisini, yayık ayranını, mısır ununda helvasını tanıtıyoruz. Burası kültür buluşması adı üzerinde baharın başlangıcı, bahar bayramıdır. Bu şenliğimizi yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve kardeş Belediyelerimiz Nevşehir Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç’e ve Giresun Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’e Şalpazarı Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan Kardeş Şehir Beratını takdim etti .

Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi Misafirlerimize yöresel bebek hediye etti.

Acısu Hıdırellez Bahar Bayramına gelen vatandaşlar kemençe eşliğinde horon oynadılar.