DERE TAŞKINI TEHLİKESİ ARTIK YOK

20.06.2022 10:53:19     333
DERE TAŞKINI TEHLİKESİ ARTIK YOK

Şalpazarı için çalışıyoruz.. Hizmet üretmeye devam ediyoruz..

??Belediye Başkanımız Sayın Refik Kurukız, Şalpazarı Acısu yolu güzergahında Ağasar deresi üzerinde DSİ tarafından yapılan dere ıslah çalışmaları kapsamında tamamlanan 1.Tersip Bendini inceledi.

Şalpazarı ilçemizde her yağmur sonrası ilçemizin büyük bölümünü etkileyen su baskını sorunu DSİ ve  Şalpazarı Belediyemizin yürüttüğü çalışmalarla ortadan kalktı. Ağasar Deresi Islah projesi kapsamında süren çalışmalar  tamamlandı. Son olarak proje kapsamında suyu geciktirmek amacıyla tersip bendi yapılmasıyla tamamlandı.

Şalpazarı ilçemizde her yağmur sonrası kent merkezinin önemli bir bölümü Ağasar Deresinden gelen su baskını ve sele maruz kalıyordu.  DSİ ve Şalpazarı Belediyemizin geçtiğimiz ay içerisinde Ağasar Deresi üzerinde ıslah çalışması başlattı. Projede son olarak dere üzerinde suyu geciktirmek ve kum, çakıl ve toprağın tutulması amacıyla tersip bendi inşa edildi. Şalpazarı Acısu yolu  üzerinde yapılan bent inşaatı tamamlanarak ilk tersip bendi Islah Projesi sona erdi.