ŞALPAZARI BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURUYOR


19.08.2022 11:40:44     538
ŞALPAZARI BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURUYOR

Şalpazarı Belediyesi, doğal kaynakları enerjiye dönüştürmek amacıyla Şalpazarı Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesi Tekstil Atölyesi çatısına hazırladığı Güneş Enerjisi Santrali Projesi (GES) devreye girmek için gün sayıyor.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın göreve geldikten sonra Şalpazarı’nın gelişmesi için dev projelere imza atmaya devam ediyor. Şalpazarı Belediyesi tarafından Şalpazarı Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesi Tekstil Atölyesi çatısına elektrik üretecek olan Güneş Enerji Sisteminin (GES) yapımı çalışmaları başladı Tesisin yılbaşından hemen önce enerji üretimine başlayacağı bildirildi.

Güneş Enerji Sistemi Projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Refik Kurukız, güneş enerjisi santralinde çalışmaların kısa süre içerinde tamamlanacağını bildirildi.

Belediye Başkanı Refik Kurukız, yapımı devam eden GES projesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Kurukız, santraller devreye geçtikten sonra elektrik üretiminin başlayacağını, tesisin 3,5 yılda kendini amorti edeceğini duyurdu.

Tüm dünyanın artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini ve bu kaynaklardan birinin de güneş enerjisi olduğunu aktaran Başkan Kurukız, Güneş enerjisinden elektrik elde etme ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturma noktasında Şalpazarı’nın önemli bir potansiyeli elinde bulundurduğunu açıkladı.

Şalpazarı’nda günlük ortalama güneşlenme süresinin baz alındığında tesisin kurulması için şehrimizin elverişli bir noktada bulunduğunu hatırlatan Başkan Kurukız, “Doğal enerji kaynakları arasında yer alan güneş enerjisi, çevreye hiçbir zararı olmadan elde edilebiliyor. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyordu. Bu bağlamda GES projesini şehrimizde başlattık. Şalpazarı Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesi Tekstil Atölyesi çatısına güneş enerji panelleri kurulumu yapılıyor.. Yakın zaman içinde tesisimiz enerji üretmeye başlayacak. Belediyemize gelir kaynağını da sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

İletişim

  • Turalıuşağı Mahallesi, 61670 Şalpazarı/Trabzon, Türkiye
  • +(90) 462 891 2018
  • +(90) 462 891 3535
  • belediye@salpazari.bel.tr
Refik KURUKIZ
Şalpazarı Belediye Başkanı