BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN REFİK KURUKIZ'IN 10 KASIM ANMA MESAJI

10.11.2022 16:11:05     280
BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN REFİK KURUKIZ'IN 10 KASIM ANMA MESAJI

Belediye Başkanımız Sayın Refik Kurukız'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84.ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.

Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır.

Anadolu topraklarından yükselen bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Bu duygu ve düşüncelerle  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum."

Refik KURUKIZ / Şalpazarı Belediye Başkanı