BAŞKAN KURUKIZ'IN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI


22.12.2022 13:53:03     202
BAŞKAN KURUKIZ'IN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ..

?#Sarıkamış Şehitlerimizin şehadete yürüyüşlerinin 108. yıl dönümünde saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. #22Aralık1914

 

Şalpazarı Belediye Başkanımız Refik Kurukız 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 108 yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Sarıkamış’ın Türk toplumunun her kesimini derinden etkileyen acı bir hatıra olduğunu belirten Başkan Kurukız mesajında;  “Sarıkamış harekâtının 108. Yıl dönümünde, zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verildiği bu amansız mücadele de; Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmişti. Büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemişti.

Allahuekber dağlarında soğukta, zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda eden Mehmetçiklerimizin, Sarıkamış harekâtı bir fedakârlık ve kahramanlık örneğidir.

Tarihin en şanlı destanlarından biri olan Sarıkamış’tan aldığımız güçle birlikte, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle cepheden cepheye koşan ve bu uğurda hayatlarını feda eden şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun .

Refik KURUKIZ

Şalpazarı Belediye Başkanı

İletişim

  • Turalıuşağı Mahallesi, 61670 Şalpazarı/Trabzon, Türkiye
  • +(90) 462 891 2018
  • +(90) 462 891 3535
  • belediye@salpazari.bel.tr
Refik KURUKIZ
Şalpazarı Belediye Başkanı