KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR


30.03.2023 14:34:41     155
KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Şalpazarı ilçesi yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesi karla mücadele çalışmalarını başlattı. Meteoroloji'den alınan bilgiler doğrultusunda teyakkuzda olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürüterek ulaşımın açık kalmasını sağladı.

Şalpazarı ilçemizde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı, Kadırga,Sisdağı,Alaca Yaylası'nın yanı sıra Sinlice,Gökçeköy,Kuzuluk,Simenli,Sayvançatak,Sütpınar,Çamlıca,Doğancı,Dorukkiriş,Geyikli,Pelitçik ve Güdün mahallelerinde etkisini gösterdi. Aralıklarla devam eden kar yağışı öncesinde meteorolojiden alınan bilgiler ve kar haberi doğrultusunda tüm ekiplerini teyakkuz halinde bulunduran Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesi kar yağışının başlamasıyla birlikte harekete geçerek kar küreme ve tuzlama çalışmalarını başlattı. Günlük yaşamın aksamaması için büyük çaba sarf eden ekipler, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ulaşımın açık kalmasını sağlıyor.

Şalpazarı'ların  herhangi bir sorun yaşamaması adına karla mücadele ekiplerinin 7/24 görev başında olduğu belirtilirken, yolların açık kalması amacıyla ekiplerin kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam edeceği ifade edildi. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da tüm ekiplerin teyakkuzda olmaya devam edeceğini dile getirerek,Meteoroloji tarafından yapılan kar yağışı uyarısından sonra yaşanabilecek her türlü olumsuzluğu karşı gerekli tüm önlemleri almıştık. Etkili olan kar yağışı sonrası ekiplerimiz anında çalışmalara başladı. Kar yağışına her an hazır olan belediye ekiplerimiz tüm mahallelerimizde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdü ve bir sorun ortaya çıkmadı. Vatandaşlarımızın rahat ve huzuru için 24 saat çalışacağız” şeklinde konuştu.

İletişim

  • Turalıuşağı Mahallesi, 61670 Şalpazarı/Trabzon, Türkiye
  • +(90) 462 891 2018
  • +(90) 462 891 3535
  • belediye@salpazari.bel.tr
Refik KURUKIZ
Şalpazarı Belediye Başkanı