ACISU HIDIRELLEZ BAHAR BAYRAMI ŞENLİĞİ

12.05.2024 10:04:43     127
ACISU HIDIRELLEZ BAHAR BAYRAMI ŞENLİĞİ

Yaylalarının güzelliğiyle bilinen Karadeniz'in doğusunda şenlikler başladı. O şenliklerde biri de Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yapıldı. Şalpazarı Belediyesi ,Şalpazarı Kaymaamlığı,Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı'nın katklılarıyla düzenlenen 29. Şalpazarı Acısu Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği'ne çok sayıda yurttaş katıldı.

ŞalpazarıAcısu mevkisindeki şenlikte çoğunluğu yöresel kıyafetler giyen yurttaşlar güzel görüntüler oluşturdu. Yöresel sanatçılar kemençe eşliğinde türküler söyledi, horonlar tepildi.Bazı vatandaşların Ağasar Deresi kenarında ailece piknik yaptı.Şalpazarı Belediye Başkanımız Sayın Refik Kurukız da etkinlikte bir konuşma yaptı.Kurukız, Hıdırellez'in Orta Asya'dan bugüne kadar kıyafet, gelenek ve göreneklerde yer alan bir kültür parçası olduğunu söyledi.Kurukız, insanların birlik ve beraberliğini devam ettirebilmesi için etkinliği düzenlediklerine işaret etti.Kurukız, "Bizim amacımız kemençe çalıp horon oynamak değil. Bizim amacımız ilçenin yöneticileri olarak kültürüne destek olmaktır. Burada İstanbul'dan ve gurbetten gelen insanlar var. Amacımız birliğimiz, beraberliğimizdir" ifadesini kullandı.Şenliğe Vali Aziz Yıldırım, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş  ve Trabzon Milletvekili Vehbi Koç'da katıldı.29.Acısu Bahar Bayramı Şenliğinde Anneler Günü kapsamında Şehit Alper Al 'ın annesinin nezdinde tüm annelerin aneler günü kutlandı.